Cildinize fazlasıyla yararı olan, ama ne Omega-6 ne de Omega-3 içeren, ama içeriğinde bolca Omega-9 bulunduran tek bir yağ vardır; zeytinyağı. Yıllardan beri “güzellik yağı” diye bilinen zeytinyağının içinde bol miktarda tekli doymuş yağ -avokado, kolza yağı ve pek çok yemişte olduğu gibi- ve A, B1, B2, C, D, E, K vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca pek çok müthiş fitonutrient’i de içermektedir. Vücut hücreleriniz zeytinyağındaki değerli yağları bir araya getirerek cildinizi daha sağlıklı bir hale getirmek için çalışır. Araştırmalar daha fazla zeytinyağı tüketen kişilerin -balık, yemiş ve taze sebze-meyveyle birlikte- daha az kırışıklığı olduğunu göstermiştir.
Cildinizle dost yağlar yemeye başladıkça ve kötü yağların yerine iyi yağları koydukça, cildinizdeki değişikliğe siz bile çok şaşıracaksınız. Sert ve kuru cilt, gözenekler, sivilceler ve akneler yok olmaya başlayacak. Cildiniz kadifemsi bir yumuşaklık alacak ve sürekli bir dokunma isteği duyacaksınız. Buna ek olarak, kendinizi de daha iyi hissedeceksiniz. En iyi şekilde faydalanmak için, her gün iki ya da dört yemek kaşığı iyi yağ tüketmeye bakın. Cildiniz iyice pürüzsüz bir hal aldığında da bunu günde iki yemek kaşığına indirebilirsiniz.
Püf noktası
Zeytinyağı, diğer çoklu doymuş yağlara oranla ısıya daha dayanıklı olduğundan pişirme için idealdir. Salatalarınızda ve wokda pişirdiğiniz yemeklerde özellikle soğuk presli işlenmemiş zeytinyağı kullanmaya özen gösterin. Eğer farklı bir lezzetin peşindeyseniz, soğuk presli fındık yağını da kullanabilirsiniz. Fındıkta bol miktarda, zeytinyağında bulunan Omega-9′la aynı işi gören oleik asit vardır. Ayrıca zeytinyağından daha yüksek sıcaklıklara dayanabilirle özelliği vardır. Hindistan cevizi yağı da yüksek sıcaklıklara dayanabilen bir yağdır.