Zencefilli Tavukgöğsü

Zencefilli Tavukgöğsü

1 kaşık taze limon suyu Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil Yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber 2 diş sarımsak 4 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü Limon ...

Zencefilli Tavukgöğsü

1 kaşık taze limon suyu Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil Yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber 2 diş sarımsak 4 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü Limon ...

Zencefilli Tavukgöğsü
13 2011 - 06:09

1 kaşık taze limon suyu
Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil Yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
2 diş sarımsak
4 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü
Limon suyu, zencefil, biber ve sanmsağı küçük bir kâsede karışürın.
Tavuk göğüslerini derin bir kâseye koyun. Zencefil karışımını tavukgöğüslerinin üzerine dökün, bu sırada en az bir kez tavuklan çevirerek her iki tarafın da bulanmasını sağlayın. Kapağını kapatıp 30-120 dakika arası buzdolabında bekletin.
Büyük bir yapışmaz tavaya pişirme spreyi sıkın. Isınana kadar orta ateşte bekletin ve tavukları tavaya koyun. Bir kez çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar, 8 dakika pişirin.

4 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 129 kalori, 26 g protein, 1 g karbonhidrat, 1 g yağ, 0 g doymuş yağ, 75 mg sodyum, 65 mg kolesterol, 0 g lif


1904 .

  • 0
x