En kaliteli yiyecekler doğal ve canlı olanlardır. Aminoasitler, mineraller, vitaminler, karbonhidratlar, önemli elementler, oksijen, enzimler ve hormonlar canlı besinlerin en doğal haünde mevcutturlar.
Örneğin Hipokrat diyetinin en önemli unsuru olan buğday çimeni, bol miktarda klorofil ve temel aminoasitler içerir. Zengin bir A ve D vitamini deposu olan buğday çimeni son derece yüksek miktarda B vitamini barındırır. Aynı zamanda kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, sülfür, sodyum, kobalt ve çinko açısından da zengindir. Buğday çimeni suyu olgun, canlı ve taze haliyle doğal olarak zenginleştirilmiş, beden ortamı için son derece uygun bir besindir.
Sıradan bir sofrada bulunan birçok yemek sağlık için gerekli olan besinleri içeriyor olsa da, yemek pişirme alışkanlıklarımız bu besleyici öğeleri yok eder. Örneğin vitaminler, tanınabilir bir molekül yapısına sahiptirler. Çünkü pişirme mo-leküler yapıyı doğal olarak değiştirir; kaya gibi sert bir patates, pişirdikten sonra yumuşacık hale gelir. Moleküler yapıyı değiştirmek, yiyeceklerdeki vitaminlerin moleküler yapısını da değiştirmek anlamma gelmez mi? Tabii ki aynı anlama gelir ve bu sağlığımız için oldukça zararlıdır.