Yağ alın

Yağ alın

Konu kaliteli yağlara gelince, tekrar söylüyo­rum, yediklerinizden aldığınız besinler son derece önemlidir ama ideal sonuçlar için muhtemelen yeterli değildir. Pek çok Amerikalıda Omega-3 yağ asidi ...

Yağ alın

Konu kaliteli yağlara gelince, tekrar söylüyo­rum, yediklerinizden aldığınız besinler son derece önemlidir ama ideal sonuçlar için muhtemelen yeterli değildir. Pek çok Amerikalıda Omega-3 yağ asidi ...

Yağ alın
07 2011 - 11:52

Konu kaliteli yağlara gelince, tekrar söylüyo­rum, yediklerinizden aldığınız besinler son derece önemlidir ama ideal sonuçlar için muhtemelen yeterli değildir. Pek çok Amerikalıda Omega-3 yağ asidi seviyesi düşüktür. Ve Omega-3 ile Omega-6.seviyeleri, ki iyi çalışmaları için kısmen sabit bir oranda kalmaları gerekir, genellikle işe yaramaz durumdadır. Bu şu anlama gelir; ya yağlan doğru olarak metabolize etmek için ilave besinleri alamıyorlar ya da yağlan doğru oranlarda alamıyorlar (veya her ikisi de). Omega-3 ve Omega-6 yağ asit­leri, doğru oranda kullanıldığında vücuttaki dengeyi normal hale getirebilir ve onu koruyabilir. Sağlıklı yağlar, 6. bölümde incelenen pek çok faydanın yanında, vücudunuzun asitleri nötrlemesine ve vücuttan atılmasına yardım eder. Yağlar, doy­gunluk veya tokluk hissini, asit seviyesinde artış olmadan veya enerji kaynaklarınız tükenmeden tetikler.
Doğru yağlan seçmek zorunda olduğunuz kadar, doğru yağ tamamlayıcıları da seçmek zorundasınız. Başlangıç olarak, aldığınız kapsüllerin içinde taze yağ olduğundan emin olmalısınız. Sadece şişeyi açın ve bir koklayın. Eğer bozulmuşsa kokuyu alır­sınız! Kapsüllerin, en önemli üç Omega-3 yağı olan ALA, EPA ve DHA’dan yeterli oranda içerdiğine emin olun. Bu üçü ürünün en az üçte ikisini oluşturmalıdır. Omega-6′lar LA, CLA ve GLA en fazla üçte bir oranında bulunmalıdır (Bkz. Bölüm 6). Ve tamam­layıcınız sağlıklı bir yağ metabolizmasını ve uygun bir şekilde dengelenmiş yağ asidi seviyesini garantileyecek besinleri de sağ­lamalıdır: Antioksidanların tamamı (antiasit); C, E vitaminleri; B2, B3, B6 ve B12 vitaminleri; folik asit; A ve D vitamini; magnez­yum ve çinko mineralleri. Üreticiler, ürünlerinin bütün besin bi­leşenlerini doğrulayacak bağımsız bir analiz sağlamalıdır.
Son olarak, tamamlayıcınız Omega-3 ve Omega-6 yağ asit­lerini uygun oranda (çoğu uzman bu oranın 1:3 olduğunu dü­şünür ve bu oran kenevir yağındaki orandır) içermelidir. Pek çok Amerikalının vücudunda depolanmış gerekli yağ asidi se­viyesi 1/20 veya 1/30′dur. Bunun sebebi de Amerikalıların dü­zenli olarak yediği yiyeceklerin çoğunda Omega-6′nın bol mik­tarda bulunmasına rağmen Omega-3′ün bulunmamasıdır. pH Mucizesi programını uygulayarak, yiyeceklerinizde dengelen­miş bir miktara sahip olacaksınız ancak bunu tamamlayıcılar­la uygulamak da bir o kadar önemlidir.

2146 .

  • 0
x