Vişne Suyu! Vişne suyunun faydaları!

Vişne Suyu! Vişne suyunun faydaları!

Türkiye, vişne suyu üretiminde en önde gelen ülkelerden. Öyleyse, vişne suyunun faydalarından en çok biz yararlanmalıyız! Vişne suyunun faydaları! Vitamin deposu olan meyve suları, bizi birçok hastalıktan ...

Vişne Suyu! Vişne suyunun faydaları!

Türkiye, vişne suyu üretiminde en önde gelen ülkelerden. Öyleyse, vişne suyunun faydalarından en çok biz yararlanmalıyız! Vişne suyunun faydaları! Vitamin deposu olan meyve suları, bizi birçok hastalıktan ...

Vişne Suyu! Vişne suyunun faydaları!
03 2014 - 15:31

Türkiye, vişne suyu üretiminde en önde gelen ülkelerden. Öyleyse, vişne suyunun faydalarından en çok biz yararlanmalıyız!

Vişne suyunun faydaları!
Vitamin deposu olan meyve suları, bizi birçok hastalıktan koruyor. Bu meyve suları arasında vişne suyunun süper bir güce sahip olduğunu bilmekte fayda var. Öyle ki, vişne suyu vişneden daha da yararlı!

İşte vişne suyunun faydaları…

Türkiye’de üretilen vişnelerden elde edilen meyve suyu konsantreleri, vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamakta etkili olan melatonin hormonunun düzenlenmesinde rol oynayan bileşikleri, fazla miktarda içeriyor.

Pensylvania ve Rochester Üniversite’lerinde görev yapan bilim adamlarının yağtığı araştırma, melatonin açısından zengin olan vişne suyunun düzenli iki hafta tüketildikten sonra uykusuzluğu gidermeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

Bir bardak vişne suyu günlük potasyum ihtiyacının yüzde 10′unu karşılarken, kaybedilen sıvı ve minarellerin yerine konmasına yardımcı oluyor.

Yapılan egzersizler kas ağrılarına neden olabiliyor. Bu nedenle egzersizden önce veya sonra içilen vişne suyu, içindeki potasyum ve C vitaminiyle kaslara enerji vererek vücuda dinçlik sağlıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümünde yapılan analizler, vişnenin meyve suyu halinin antioksidan açıdan daha yararlı olduğunu ortaya koydu.

Vişne, meyve suyuna dönüştüğünde antosiyaninlerin yararlılığı 3 kat artıyor ve içerdiği C vitamininin yüzde 60’ını koruyor.

Japon beslenme uzmanları tarafından, Tsuda Üniversitesi’nde 2003 yılında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, hipoinsülinemi ve hipoglisemiye yol açabilen yüksek yağ içeren besinlerin verdiği söz konusu zararlar, antosiyanin sayesinde dengelenebiliyor.

Mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olmasının yanı sıra, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasında etkin rol oynuyor.

Damar sertleşmesini önlemeye, kan basıncını düzenlemeye yardımcı oluyor.

Hafıza gelişimine ve zihin açıklığına fayda sağlıyor.

2147 .

  • 0
x