8 sap kuşkonmaz
1 kaşık ekstra sızma zeytinyağı Yarım soğan
60 gram güneşte kurutulmuş, paketlenmiş domates
2 yemek kaşığı tütsülenmiş somon balığı 125 mi likit yumurta
60 mi su
3 kaşık yağsız süt
1/4 çay kaşığı güvey otu 1 tutam taze öğütülmüş karabiber yağsız ekşi krema (isteğe bağlı) somon yumurtası (isteğe bağlı) frenk soğanı (isteğe bağlı)
Büyük bir tavada suyu kaynatın. Kuşkonmazı ekleyin ve kapağını kapatmadan hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanmaz bir tavaya pişirme spreyi sıkın ve ısınana kadar orta ateşte bekletin. Zeytinyağı ekleyip soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Kuşkonmazı ve güneşte kurutulmuş domatesleri ekleyin. Somon balığını da tavaya ekledikten sonra ocaktan alın.
Izgarayı ısıtın. Likit yumurtayı, suyu, sürü, güvey otunu ve biberi karıştırıp somon balığının üzerine dökün. Kapağını kapatıp düşük ısıda alt tarafı katılaşacak ve üst tarafı hafifçe nemli kalacak şekilde 7 dakika pişirin. Tavayı ızgaranın üzerine yerleştirerek ısıdan birkaç santimetre uzaklaştırın ve omletin üst tarafı kabarana kadar, 2-3 dakika pişirin. İsteğe bağlı olarak, yağsız ekşi krema, somon yumurtası, güvey otu ve frenk soğanı eklenebilir. Üçgen şeklinde dilimleyerek hemen servis edin.
Kuşkonmaz yerine brokoli de kullanabilirsiniz.
2 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 241 kalori, 19 g protein, 18 g karbonhidrat, 11 g yağ, 2 gram doymuş yağ, 730 g sodyum, 5 mg kolesterol, 4 g fiber