125 gram Şam fıstığı (öğütülmüş)
1/2+1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı veya bir tutam taze öğütülmüş karabiber
4 tane derisi ve kemikleri alınmış yarım tavukgöğsü
2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
125 gram tatlı beyaz soğan
1 marul
Sosu için:
1 çay kaşığı rendelenmiş tatlı beyaz soğan
1 büyük avokado, kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri temizlenmiş
3 kaşık ekstra sızma zeytinyağı
3 kaşık taze limon suyu
1 kaşık su
Salatayı yapmak için: Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Fıstıkları bir tabakta yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberle karıştırın. Tavuğu fıstığa bulaym. Bir tavada bir yemek kaşığı yağı ısıtın ve fıstık kaplanmış tavukların altını ve üstünü 2′şer dakika pişirin. Göğüsleri bir fırın tepsisine yerleştirin ve en kaim yerine bir termometre yerleştirildiğinde 80 dereceyi gösterecek duruma gelene ve tüm suyu çekilene kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin.
Kalan yağı yapışmaz bir tavada yüksek ateşte ısıtın. Doğranmış soğanı, çeyrek çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiberle birlikte, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
4 servis tabağının tabanına marul yapraklarını serin. Tavuk göğüslerini dilimleyin ve her marul yaprağının üzerine bir adet gelecek şekilde dağıtın. Sosla birlikte servis edin.
Sosu yapmak için: Soğanı, avokadoyu, yağı, limon suyunu ve suyu bir blenderde püre haline gelene kadar çırpın.
4 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 481 kalori, 33 g protein, 13 g karbonhidrat, 34 g yağ, 5 g doymuş yağ, 520 mg sodyum, 70 mg kolesterol, 5 g lif