Selülit, organizmadaki yüzeysel dokunun kanaması, dokuların şişmesi, sertleşme veya irin haline gelmesiyle ortaya çıkan bir sorundur. Selülit genellikle kalçalar, karın ve bacaklarda ortaya çıkmaktadır.
Selüliti en aza indirmek için tuzu olabildiğince az tüketmek bol, bol fesleğen, lahana, limon, çilek, portakal, armut ve olabildiğince çok meyve tüketilmelidir.
Kullanılan Malzemeler:
Sarmaşık
Su
Hazırlanışı:
Bir tutam orman sarmaşığı alınarak bir kaba konur. Yeteri kadar su eklenerek kaynatılır. Bir bez yardımı ile selülitli bölgelere sürülür.
Kullanılan Malzemeler:
Erkeç sakalı
Ayrık otu
Mısır püskülü
Kara hindiba
Su
Hazırlanışı:
Bütün malzemelerden bir tutam alınarak bir kaba konur ve beş bardak su eklenerek kaynatılır. Soğutulduktan sonra günde üç öğün içilir.
Kullanılan Malzemeler:
Ebegümeci
Sarmaşık
Kırlangıç otu
Isırgan
Sarı düğün çiçeği
Su
Hazırlanışı:
Bütün malzemelerden iki tutam, san düğün çiçeğinden bir tutam alınarak bir kaba konur. Beş bardak su eklenerek kaynatılır. Soğutulduktan sonra selülitli yerlere masaj yapmak suretiyle uygulanır.