Diyet, şeker hastalarında tedavinin en önemli kısmıdır. Çünkü şeker hastası elindeki insülin rezervini, en iyi ve en uzun değerlendirmelidir. Eskiden klasik diyabetik diyeti adı altında hasta bir nevi açlık grevine zorlanırdı.
Şimdiki anlayışa göre, diyabetik hastalar, kahvaltı dahil günde üç ana öğün ve 2-3 kez de ara öğün yemek; her sağlıklı kişi gibi yaşam için gerekli çeşitli besinleri almak zorundadır.
Bunun için bol taze sebze ve meyve ile birlikte yağsız et (özellikle tavuk, balık) ve doymuş yağ oranı düşük besinler yemeyi tercih edin.
- Yağ oranı azaltılmış süt için.
- Haftada en fazla 3-4 yumurta yiyin.
- Sosis, hamburger, patates dahil her türlü kızartmalardan, kremalı pastadan, kaşar peynirinden uzak durun.
- Yemeklerde zeytinyağı, ayçiçek yağı ya da mısır özü yağı kullanın.
Ancak yağlı yiyecekler, kalori değeri yüksek olduğundan, kilo almamak için fazla tüketilmemelidir.