Sebzeli Tavuk

Sebzeli Tavuk

4 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü (yaklaşık 400 gram) 1 tutam tuz 1 tutam taze öğütülmüş karabiber 2 yeşil soğan (doğranmış) 1 orta boy havuç (dilimlenmiş) 1 ...

Sebzeli Tavuk

4 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü (yaklaşık 400 gram) 1 tutam tuz 1 tutam taze öğütülmüş karabiber 2 yeşil soğan (doğranmış) 1 orta boy havuç (dilimlenmiş) 1 ...

Sebzeli Tavuk
14 2011 - 00:39

4 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü (yaklaşık 400 gram) 1 tutam tuz
1 tutam taze öğütülmüş karabiber
2 yeşil soğan (doğranmış)
1 orta boy havuç (dilimlenmiş)
1 küçük kabak (yarısından uzunlamasına kesilmiş ve ayrılan parçalar
ortadan iyiye bölünmüş)
1 çay kaşığı kurutulmuş tarhun
Yarım çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Fırını 200 derecede ısıtın. (Eğer folyo kullanılıyorsa 215 derecede de ısıtabilirsiniz.) Her biri iki karış büyüklüğünde dört tane parşömen kâğıdı veya folyo kesin. Her bir parçayı da bir karış olacak şekilde katlayın. Tavukgöğüslerine tuz ve karabiber ektikten sonra parşömen kağıdı veya folyodan hazırladığınız yerlere yerleştirin.
Küçük bir kâsede yeşil soğan, havuç, kabak, tarhun ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Sebze karışımından her tavukgöğsünün üzerine çeyrek kaşık serpin.
Parşömen kâğıdı veya folyoyu tavukların üzerine katlayın ve kenarlarını yukarı doğru kıvırarak sıkıca kapatın. Pişirme kâğıdının üzerinde 20 dakika pişirin.
Servis için her paketin üzerine makasla bir X işareti yapın ve sonra yırtarak açın.

4 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 144 kalori, 27 g protein, 4 g karbonhidrat, 2 g yağ, 0 g doymuş yağ, 86 mg sodyum, 65 mg kolesterol, 1 g lif


1757 .

  • 0
x