Somon:
500 ml sirke
500 mi su
Yarım çay kaşığı tavuk bulyon
6 çekilmemiş biber
4 dal dereotu
2 defne yaprağı
1 parça kereviz (doğranmış)
1 küçük limon (dilimlenmiş)
6 somon fileto (1 cm kalınlığında her biri 150 gram)
Salatalık Sosu:
80 gram kabuğu soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış, ince doğranmış salatalık
80 gram yağsız ekşi krema
2 yemek kaşığı doğranmış taze dereotu
1 çay kaşığı Dijon hardalı
Taze dereotu filizleri (isteğe bağlı)
Somonu yapmak için: Sirke, su, bulyon, çekilmemiş biber, dereotu, defne yaprağı, kereviz ve limonu bir tavada karıştırın. Kaynama noktasına gelince üzerini kapatıp ateşi kısın ve 10 dakika yavaş yavaş kaynatın. Karışıma somon balığını ekleyin ve balık pul pul dökülene kadar 10 dakika daha pişirin.
Delikli bir kaşıkla somonu büyükçe bir tabağa alın. Üzerini kapatan ve soğumasını bekleyin. Tavada kalan sıvı karışımı dökün.
Salatalık-Dereotu Sosunu yapmak için: Orta boy bir kâsede salatalık, ekşi krema, yoğurt, dereotu ve hardalı karıştırın.
Servis yapmak için filetoları ayrı servis tabaklarına koyun. Sosu filetolann üzerine dağıtın. Kullanıyorsanız taze dereotu filizleriyle süsleyin.
6 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 260 kalori, 24 g protein, 5 g karbonhidrat, 13 g yağ, 3 g doymuş yağ, 150 mg sodyum, 70 mg kolesterol, 0 g lif