Yararları: Hipoflz bezini harekete geçirir, karın bölgesindeki organlara masaj yapar, omurgayı esnek tutar ve sırt kaslarını, omuzları ve dizlerin arkasındaki kirişleri esnetir.
Uyarılar: Omuz Duruşu hareketini henüz rahatlıkla yapamıyorsanız bu duruşu yapmaya kalkışmayın. Başınızı çevirmeyin. Hamileliğiniz ilerledikçe bacaklarınızı hafifçe aralamanız ve ayaklarınızı bir sandalyenin üzerine koymanız gerekebilir (sağa bakınız). Son üç aylık dönemde (30. haftadan sonra) ters duruşları yapmayın.
Metot: Omuz Duruşu hareketini yaparmış gibi başlayın. Ellerinizle omurganızı desteklediğiniz Omuz Duruşu pozisyonunu aldıktan sonra nefes alın ve nefes verirken yavaşça bacaklarınızı ve ayaklarınızı başınızın üzerinden yere değene kadar indirin. Eğer ayaklarınızı yere ulaştıramıyorsanız, o zaman bir sandalyenin üzerine koyun. Ellerinizi arkanıza uzatarak bedeninizden uzaklaştırın ve parmaklarınızı birbirlerine dolayın. Kürek kemiklerinizi birbirlerine yaklaştırın. Avuç içlerinizi tamamen birbirlerine değdirmeye ve dirseklerinizi düz tutmaya çalışın. Bu hareket omuzlarınızı esnetecektir. Yapabiliyorsanız serçe parmaklarınızı yere koymaya çalışın.
Omurganızı düz tutmaya çalışın. Dizlerinizi düzleştirin ve topuklarınızı yere doğru bastırın. Duruşunuzu bozmadan gevşeyin. Gözlerinizi kapatın ve kendinizi rahat hissettiğiniz sürece duruşunuzu koruyun. Bu duruşu sonlandırmak için dizlerinizi kırın ve yavaşça yere uzanacak şekilde yuvarlanırken ellerinizle kalçalarınızı destekleyin. Bu hareketi Omuz Duruşu ile dönüşümlü olarak yapabilirsiniz. Böylelikle Saban hareketinin Omuz Duruşunu nasıl geliştirdiğini de fark edeceksiniz.
Karşıt-duruş: Balık veya Kedi Esnemesi