2 yumurta
2 kaşık su
3 sap kuşkonmaz
60 gram dilimlenmiş beyaz mantar
60 gram rendelenmiş az yağlı mozarella peyniri
Büyük bir tavada suyu kaynatın. Kuşkonmazı suyun içine koyup, kapağını kapatmadan yumuşayana kadar pişirin. Bu arada yumurtaları, orta boy bir kâsede, beyazı ve sarısı iyice birbirine karışıncaya kadar suyla karıştırın.
Yapışmaz bir tavaya pişirme spreyi sıkın. Tavayı orta ateşte, bir su damlası değdiğinde cızırdayacak kadar ısınana kadar bekletin. Yumurta karışımını dökün. Hemen katılaşacaktır.
Bir eldivenle, karışım katılaşmaya başladığında kenarlarından kaldırarak pişmeyen kısımların da pişmesini sağlayın.
Üst kısım katılaştığında omletin yarısını kuşkonmaz, mantar ve peynirle kaplayın.
Eldivenle omletin diğer yarısı, malzeme koyduğunuz kısmın üzerine gelecek şekilde katlayın. Bir servis tabağına alın ve hemen servis edin.
1 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 238 g kalori, 21 g protein, 5 g karbonhidrat, 6 g doymuş yağ, 260 g sodyum, 440 mg kolesterol, 1 g lif