Porsiyonlarınızı güçlendirin

Porsiyonlarınızı güçlendirin

Bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri bolca sebze ve meyve tüketmeniz. Ama mükemmel bir cilt için bunlardan çok miktarda tüketemezsiniz. Gün içinde önerilen 5-9 porsiyon ...

Porsiyonlarınızı güçlendirin

Bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri bolca sebze ve meyve tüketmeniz. Ama mükemmel bir cilt için bunlardan çok miktarda tüketemezsiniz. Gün içinde önerilen 5-9 porsiyon ...

Porsiyonlarınızı güçlendirin
07 2008 - 01:36

Bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri bolca sebze ve meyve tüketmeniz. Ama mükemmel bir cilt için bunlardan çok miktarda tüketemezsiniz. Gün içinde önerilen 5-9 porsiyon arası bu sebze ve meyvelerden tüketmedikçe serbest radikallere açtığınız savaşta yenileceksiniz. Ekstra koruma için benim önerim, tamamen sebze ve meyveden oluşan bir desteği 4. Bölüm’de ayrıntılı olarak ele alınan Mükemmel Cilt destekleriniz içinde en üst sıraya koymanız.

Yediğiniz şeylerin performansını artırmanın diğer bir yolu yediklerinizin organik olmasıdır. Mükemmel Cilt programı mümkün olduğunca, organik olarak yetiştirilmiş besinleri öneriyor. Organik sebze ve meyvelerde tarım ilacı yoktur ve bunlar hiçbir kimyasal maddenin karıştırılmadığı sağlıklı topraklarda yetiştirilmektedir. Ayrıca araştırmalar organik gıdaların besin değerlerinin daha yüksek olduklarını göstermiştir.
“20-Day Rejuvenation Diet” kitabının yazarı Dr. Jeffrey Bland’e göre, “Tarım ilacı gibi kimyasal maddelere maruz kalmak vücudunuzdaki oksidatif stresi artırır.” $u anda ekinlere binden fazla farklı kimyasal madde uygulanmakta! Bu kimyasallar aynı zamanda vücudunuza aldığınız serbest radikal seviyesini de artırıyor. Çeşitli kimyasal maddelere maruz kalmak aynı zamanda vücudunuzun serbest radikallerle baş edebilmek için gereksinim duyduğu antioksidan maddelerin etkisini de azaltmaktadır.
Yapılan çalışmalar besin değerlerinin organik gıdalarda, organik olmayanlara oranla daha yüksek olduğunu göstermiştir. 2001 yılında Birleşik Devletler Journal of Alternative and Complementary Medicine tarafından yayınlanan bir araştırmada organik olarak yetiştirilen gıdaların vitamin ve mineral bakımından diğerlerine oranla %20-30 daha zengin olduğunu ortaya koymuştur. Yapılan yeni araştırmalar organik gıdaların antioksidan bakımından da daha zengin olduğunu göstermiştir. Böcekler tarafından rahatsız edilen ekinler doğal olarak polifenolik madde üretir ve bu da bir antioksidan kaynağıdır. Ama tarım ilacı kullanılan ekinler bu doğal korumaya ihtiyaç duymayacakları için bunu üretmezler ve siz de bundan mahrum kalırsınız. Yani organik gıdalar tüketirseniz besin değerleri ve antioksidanlar anlamında çift taraflı yararını göreceksiniz. Ayrıca organik gıdaların daha lezzetli olduklarını da hatırlatmak isterim.

Organik gıdalar yiyerek aynı zamanda genetik olarak bozulmuş (GM) organizmaları da tüketmemiş olacaksınız. GM üzerine yapılan bağımsız araştırmalar GM gıdaların insanların bağırsaklarına hasar verdiğini kanıtlamıştır. Bu çalışmalardan elde edilen raporlar GM gıdalar gerektiği gibi test edilmedikçe insanlar tarafından yenmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Organik gıdalarla beslenme gerekliliğinin diğer bir sebebi pek çok tarım ilacının ve kimyasal maddenin püskürtme işlemi sırasında “xenoestrogen” oluşudur. Bunlar vücuttaki östrojeni taklit ederler, ama aynı şekilde değil. Enoestrogen ve bazı kanser türleri -özellikle de meme kanseri-arasında çok yakın bir ilişki vardır.
Eğer organik gıdaları bulmanızın çok zor olduğunu düşünüyorsanız, son birkaç yılda işlerin biraz değiştiğini hatırlatmak isterim. Bir zamanlar organik gıdalar sadece sağlık ürünleri satan yerlerde bulunabiliyordu. Ama artık organik meyve ve sebzeleri çoğu süpermarkette bulabilirsiniz. Üstelik her geçen gün pazara yeni üreticiler girdiğinden fiyatları da düşüyor.

Püf noktası
Eğer organik sebze ve meyveler bulamıyorsanız, standart olanları üzerlerindeki kimyasallarından arınmaları için hidrojen-peroksit solüsyonunda yıkayın. Bu aynı zamanda sebzenizin ya da meyvenizin daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.
Süpermarkette ya da eczanede bulabileceğiniz hidrojen peroksidin 1/3 fincanını 8 litre suyla (olması daha iyidir] karıştırın. İnce kabuklu meyveleri ve yapraklı sebzeleri 15 dakika, kalın kabuklu meyve sebzeleri 30 dakika bu suda bekletin. Güzelce durulayın ve en az on dakika da arıtılmış suda bekletin. Yemeden Önce güzelce kurulayın.


1611 .

  • 0
x