Omuz duruşu

Omuz duruşu

Yararları: Omuz Duruşu'nun diğer tüm yoga duruşla­rının anası olduğu söylenir, çünkü genel anlamda bir zin­delik hissi vererek kendinizi fiziksel açıdan iyi hissetmeni­zi sağlar. Tiroit bezlerini ...

Omuz duruşu

Yararları: Omuz Duruşu'nun diğer tüm yoga duruşla­rının anası olduğu söylenir, çünkü genel anlamda bir zin­delik hissi vererek kendinizi fiziksel açıdan iyi hissetmeni­zi sağlar. Tiroit bezlerini ...

Omuz duruşu
30 2010 - 14:48

Yararları: Omuz Duruşu’nun diğer tüm yoga duruşla­rının anası olduğu söylenir, çünkü genel anlamda bir zin­delik hissi vererek kendinizi fiziksel açıdan iyi hissetmeni­zi sağlar. Tiroit bezlerini dengeler ve omurganızın esnek olmasını sağlar. Ayrıca iç organları ve fetüsü yerçekiminin etkilerinden kurtararak rahatlatır.

Uyarılar: Son üç aylık dönemde (30. haftadan sonra) ters duruşları yapmayın. Eğer yogaya hamileliğinizin be­şinci ayından itibaren başladıysanız, bu duruşu yapmaya asla kalkışmayın. Eğer hamile kalmadan önce bir süredir yoga yapıyorsanız ve hamilelik sürecinizde herhangi bir komplikasyon yaşamadıysanız, kendinize yedinci aya ka­dar omuz duruşu hareketini yapabilecek denli güvenebi­lirsiniz. Başınızı yana çevirmeyin.

Metot: Sırt üstü yatın ve dizlerinizi göğsünüze doğ­ru çekin. Avuç içleriniz yere dönük duracak şekilde kollarınızı iki yanınıza uzatın. Nefes alın ve nefes verirken ellerinizi yere doğru bastırarak kalçalarınızı yerden kaldı­rın ve dizlerinizi alnınıza getirin. Dirseklerinizi çabucak bükün ve bacaklarınızı tavana doğru düz olarak uzatma­dan önce ağırlığınızı taşımanıza destek olmaları için elle­rinizi kalçalarınızın altına yerleştirin. Buna, Yarım Omuz Duruşu adı verilir. Dirseklerinizi olabildiğince bir­birlerine yaklaştırın. Bu şekilde daha rahat edersiniz. Ba­caklarınızı birleştiriri. Şimdi ellerinizi sutyeninizin sırt şe­ridine yaklaştırarak parmak uçlarınızla kalçalarınızı öne doğru itin. Böylelikle bedeninizi düz bir çizgi oluşturacak şekilde havaya kaldırmış olacaksınız. Bu duruşu ger­çekleştirirken aldığınız ilk birkaç nefes sırasında kalça kas­larınızı iyice sıkın. Sonra bedeninizin bu pozisyonda gev­şemesine izin verin. Düzenli nefes alıp vermeye devanı edin ve gözlerinizi kapatın.

Rahat ettiğiniz sürece duruşunuzu koruyun. Eğer iki dakikadan uzun bir süre öylece kalabiliyorsanız, muhte­şem bir havada süzülme veya asılı kalma deneyimi yaşa­yacaksınız. Duruşu sonlandırmak için dizlerinizi bükerek alnınızın üzerine koyun ve yavaşça yuvarlanarak yeniden yere uzanın. Karşıt-duruşu yapmadan önce bir süre oldu­ğunuz gibi kalarak bu duruşun bedeninize sağladığı yararların tadını çıkarın. Kimi zaman ensenizdeki omur ye­re doğru bastırılabilir. Eğer böyle hissediyorsanız, omuz­larınızın ve sırtınızın altına katlanmış bir battaniye veya havlu yerleştirin. Battaniye omuzların üstüne gelmeli ve başınız yerde olmalıdır.

Karşıt-duruş: Balık.

Çeşitleme
Bacaklarınızı uzatarak, sol kalçanız duvara yakın dura­cak şekilde yere oturun. Ağırlığınızı dirseklerinizin üzerine vererek geriye doğru yaslanın ve bacaklarınızı duvara yaslayacak şekilde dönün. Döndükten sonra duvarla dik açı oluşturacak şekilde sırt üstü yatmanız gerekir. Dizlerinizi kırın ve ayak tabanlarınızı duvara yerleştirin. Ayaklarınızla duvara bastırın ve kalçala­rınızı havaya kaldırın. Ellerinizi kalçalarınızın altına yerleştirin ve topuklarınızı duvardan ayırmadan ba­caklarınızı dümdüz uzatın. Sakin ve düzenli bir şe­kilde nefes alıp vermeye devam edin. Bu duruşu son-landırmak için dizlerinizi bükün ve ağırlığınızı yeniden ayaklarınızın üzerine alın. Kalçalarınızı yere doğru in­dirin. Dizlerinizi göğsünüze çekin ve sağ tarafınıza dö­nün. Biraz dinlenin ve sonra sol elinizi önünüze koya­rak kendinizi itin ve oturma pozisyonuna getirin.

4197 .

  • 0
x