Günlük meyve ve sebze ihtiyacını da karşılayan sağlıklı bir beslenme programı menopozda olan tüm kadınlara önerilir. Bu temel beslenme biçimi aşağıda belirtilen istisnalar dışında yaş farkı gözetmeksizin herkese önerilmektedir.
Yaş ilerledikçe vücudun kalsiyumu besinlerden alma kap a-sitesi düşebileceğinden ve özellikle kalsiyum değerini yüksek tutup osteoporoz riskini azaltmak için, menopozdayken ve menopoz sonrasında tüm kadınlara kalsiyum takviyesi yapmaları önerilir.
Amerikan Kalp Vakfı menopozdayken ve menopoz sonrasında kadınlar için gerekli günlük kalori toplamının yüzde otuzundan fazlasını yağdan almamalarını tavsiye ediyor. En iyisi, uzun vadede yüzde yirmiyi hedeflemektir. Dietlerinde yüksek oranda yağ olan kadınlarda kötü kolesterol (LDL) ve trigliseridlerden oluşan toplam kolesterol değeri yükseliyor. Günümüzde menopozdaki kadınların büyük bir çoğunluğu günlük kalori ihtiyacının yüzde kırkını yağlardan alıyor. Fazla yağ tüketimi, yüksek tansiyon, diabet (şeker hastalığı), bağırsak kanseri, göğüs kanseri, kalp hastalıkları ve obesite (şişmanlık) gibi birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Açıkça söylemek gerekirse, yağ oranının fazla olduğu dietler sağlığınızı tehlikeye sokan yüksek kalorili dietlerdir.