1 küçük kırmızı soğan (dörde bölünmüş)
80 ml balzamik sirke
60 gram kapari (suyu akıtılmış)
2 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
3 diş sarımsak (kıyılmış)
750 gram biftek (sığırın karın bölgesinden)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı iri taneli karabiber
Dörde bölünmüş soğanın bir parçasını ince ince kıyın ve bir kenara ayırın. Geri kalan kısmını doğrayın. Bir kâsede sirke, kapari, kekik ve sarımsakla karıştırın. Bu karışımın dörtte birini kıyılmış soğanla karıştırın ve yine bir kenara ayırın.
Bifteğin her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin; bir çatalla iyice yedirin. Ağzı kapalı büyük bir yemek saklama kabına bifteği ve kalan soğanlı karışımı ekleyin ve bir saat veya gece boyunca terbiye edin.
Izgaranın konumunu, etin ateşe olan uzaklığı en az 10 cm olacak şekilde ayarlayın. Eti salamuradan alın ve ızgaraya yerleştirin. Orta sertlikte pişmesi için 4-5 dakika boyunca pişirin. Dilimlemeden önce de 5 dakika bekletin.
Eti bir kayık tabağa yerleştirin ve kalan soğanlı karışımı üzerine dökün.
6 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 176 kalori, 19 g protein, 3 g karbonhidrat, 9 g yağ, 4 g doymuş yağ, 230 mg sodyum, 50 mg kolesterol, 1 g lif