Lipid yüksekliği

Lipid yüksekliği

Lipid yüksekliğinde dikkat edilme­si gereken hususlar şunlardır: Tam undan yapılmış ekmek, tahıl, es­mer pirinç ve çavdar kullanılmalıdır. Süt, yoğurt ve peynirlerin yağsız ola­nı tercih edilmelidir. Çorba ...

Lipid yüksekliği

Lipid yüksekliğinde dikkat edilme­si gereken hususlar şunlardır: Tam undan yapılmış ekmek, tahıl, es­mer pirinç ve çavdar kullanılmalıdır. Süt, yoğurt ve peynirlerin yağsız ola­nı tercih edilmelidir. Çorba ...

Lipid yüksekliği
24 2009 - 11:55

Lipid yüksekliğinde dikkat edilme­si gereken hususlar şunlardır:
Tam undan yapılmış ekmek, tahıl, es­mer pirinç ve çavdar kullanılmalıdır.
Süt, yoğurt ve peynirlerin yağsız ola­nı tercih edilmelidir.
Çorba olarak sebze ve et suyu çorba­ları içilmeli; özellikle işkembe ve paçadan uzak durmalıdır.
Bütün beyaz etli ve yağlı balıkları kızartarak değil, ızgara veya buğulama olarak yemelidir.
Tavuk, hindi ve dana eti kullanmalı, sığır ve kuzu eti ile ciğerden mümkün olduğu kadar az tüketmelidir.
Aşırıya kaçmadan sıvı yağlar kullanılmalı, tereyağı ve margarinden uzak durmalı­dır.
Bütün taze sebzeler ve bak­lagiller yenmeli, patatesten, yağda kızartılmış sebzeler­den ve konserveden kaçın­malıdır.
Beyaz şekerle yapılmış tatlı­lardan yememelidir. Yağsız süt ve früktoz ile yapılan tatlılarla, aşure, pestil, cezerye gibi tatlılar tercih edil­melidir.
Ceviz, badem, yer fıstığı, antep fıstığı gibi kuruyemişler.
Çay, kahve ve kafeinsiz neskafe içilebilir.


2171 .

  • 0
x