Küçük baş duruşu

Küçük baş duruşu

Yararları: Oksijen dolu temiz kanın beyninize, yüzünü­ze ve boğazınıza kolaylıkla ulaşmasını sağlar. İç organları ve fetüsü yerçekiminin etkisinden kurtararak rahatlatır. Uyarılar: Boynunuzda problem varsa baş duruşlarını ...

Küçük baş duruşu

Yararları: Oksijen dolu temiz kanın beyninize, yüzünü­ze ve boğazınıza kolaylıkla ulaşmasını sağlar. İç organları ve fetüsü yerçekiminin etkisinden kurtararak rahatlatır. Uyarılar: Boynunuzda problem varsa baş duruşlarını ...

Küçük baş duruşu
01 2010 - 09:33

Yararları: Oksijen dolu temiz kanın beyninize, yüzünü­ze ve boğazınıza kolaylıkla ulaşmasını sağlar. İç organları ve fetüsü yerçekiminin etkisinden kurtararak rahatlatır.

Uyarılar: Boynunuzda problem varsa baş duruşlarını yapmayın. Bu duruşu uygularken başınızın tam tepe nok­tasının üzerinde durmanız gerekir. Tepe noktasını bulmak için kulaklarınızın ucunu parmaklarınız ve başparmakları­nız arasında tutun. İşaret parmaklarınızı başınıza doğru döndürdüğünüzde, tam tepe noktasında buluşacaklardır. Küçük Baş Duruşu göründüğünden çok daha kolaydır, ama evde deneme yapmadan önce, kendinizi rahat hissedene kadar yoga eğitmeninizden size yardımcı olmasını isteyin.

Evde ise hareketi kendinize güvenerek yapana kadar partnerinizden destek alın.
Son üç aylık dönemde (30. haftadan sonra) ters duruşları yapmayın. Eğer yogaya hamileliğinizin beşinci ayından iti­baren başladıysanız, bu duruşu yapmaya asla kalkışmayın.

Metot: Minderinizin üzerine katlanmış bir battaniye ko­yun (veya daha güvenli olması için bu hareketi duvara kar­şı yapın). Battaniyeyi koyduğunuz alan başınızı ve ellerini­zi kapsayacak genişlikte olmalıdır. Zaten ellerinizle başını­zın aynı seviyede olmaları gerekir. Battaniyenin önünde diz çökün ve avuç içlerinizi battaniyenin bedeninize en ya­kın duran iki ucuna yerleştirin. Parmaklarınızı sonuna ka­dar açın ve orta parmaklarınızın birbirlerine paralel durma­sını sağlayın. Başınızın tepe noktasını battaniyenin üzeri­ne koyun. Böylelikle başınız ve elleriniz bir üçgen oluştu­racaktır. Bu duruşun en önemli bölümü budur, çünkü güvenli bir temel oluşturmanızı sağlar. Bacaklarınızı düz-leştirerek kalçanızı havaya kaldırın. Ayaklarınızı yavaş adımlarla ellerinize doğru yaklaştırın. Sırtınız yere dik ol­duğunda sağ dizinizi bükün ve ayağınızı yerden kaldırarak sağ dirseğinizin üzerine koyun. Sol dizinizi kıvırın ve ayağınızı yerden kaldırarak sol dirseğinizin üzerine yerleş­tirin. Bacaklarınızın ağırlığının dirseklerinize dağılmasına izin verin. Dirseklerinizin bu ağırlığı taşıyabilmesi için yere tamamen dik durması gerekir. Nefesinizi tutmadığı­nızdan emin olun. Bu duruşu sonlandırmak için ayakları­nızı yeniden yere koyun ve kalçalarınızın topuklarınızın üzerinde ve alnınızın yerde olduğu başlangıçtaki diz çök­me pozisyonuna geri dönün.

Bu duruşu yapmaktan korkmayın. Zor görünmesine rağ­men yapması oldukça kolay bir duruştur.

Karşıt-duruş: Küçük Baş Duruşunu yaptıktan sonra, başınızı kaldırmadan önce Çocuk Duruşu’nda dinlenmeniz çok önemlidir. Aksi takdirde başınız dönebilir ve­ya baygınlık hissi yaşayabilirsiniz.

5249 .

  • 0
x