-Doymuş yağlardan üretilen besinler (et, peynir, süt ve süt ürünleri) trans (bisküvili hazırlanan bütün yiyecekler ve diğer sanayi ürünleri hidrojene yağdan üretilmiştir ya da belirli oranda bu maddeyi içinde barındırır.)
-Kolesterol açısından aşırı zengin gıdalar (peynir, sakatat, yumurta).
-Fazla kilolar.
Kolesterol düşürücüler
-Soya, taze ya da kuru meyve ve sebzeler, sarmısak ve soğan, avokado, havuç, fındık, Yağlı balıklar, kabuklu ve taze deniz ürünleri, elma, çay, kırmızı şarap (günde maksimum 2 bardak) keçi ya da koyun peyniri.
-Sabahlan kolesterol içeren besinlerden az yemek (yumurta Omega 3 yönünden zengindir, peynir de…)
-Fiziksel etkinlik, spor.
Yumurta yemesi (sarısı kolesterol içerir) uzun süre yasaklanmış hastalar aşırı düşük kolesterol değerleri gösterir. Bu mantıklıdır: daha az yiyerek kanda daha az bulunması sağlanır denebilir. Bu mantıklı, ama yanlıştır, çünkü daha az yenmesi daha az işlenmesi demektir. Diğer taraftan yumurtada kötü kolesterol oranını düşüren “choline” olarak adlandırılan madde bulunur. Haftada 5 yumurta (mutfakta hazırlanan şeylere karıştırıldığı da düşünülmeli) Kolesterol ve trigiliserid oranı için çok yararlıdır. Çok olmasa bile en azından mahrum kalmayın. Yalnızca diyabetikler kendilerini haftada 1,2 tane yumurtayla sınırlandırmak zorundalar. Ve doymuş yağ oranlarına göre (çok yüksek görünen) kolesterol olarak zengin besinlerin kolesterolü yükseltmede 4 kat daha fazla etkili olduğu bir gerçektir.