1 patlıcan (kabuğu soyulmuş, ikiye bölünmüş ve dilimlenmiş)
2 kırmızı dolmalık biber (kalın şeritler hâlinde doğranmış) 1 yeşil dolmalık biber (kalın şeritler halinde doğranmış)
1 soğan (dilimlenmiş)
60 ml ekstra sızma zeytinyağı
Taze fesleğen (isteğe bağlı)
Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Patlıcan, biberler ve soğanı yapışmaz bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yağ dökün ve fırında 20 dakika pişirin. Sebzeleri servis tabağına yerleştirin ve eğer kullanıyorsanız servisten önce fesleğenle süsleyin.
4 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 193 kalori, 2 g protein, 16 g karbonhidrat, 14 g yağ, 2 g doymuş yağ, 5 mg sodyum, 0 mg kolesterol, 5 g lif