Zayıflık kişinin metabolizmasına bağlı olduğu gibi küçükken geçirmiş olduğu hastalıklar sonrası ilaç tedaileri, iştahsızlık, stres, sindirim zorluğu gibi durumlarda kişiyi zayıf bırakmaktadır.
Ortada hastalıktan dolayı meydana çıkan bir zayıflık varsa bunu ilk önce doktor kontrol etmelidir. Fazla yemek yemenin hiç bir yararı yoktur, hatta karaciğeri ve sindirim sistemini yormaktadır.
Bu şekilde yemek, yemek yerine vücuda vitamin bakımından güçlü besinler alınmalı doğru bir beslenme biçimi seçilmelidir. İlk önce doğal iştah açıcıları kullanmak gerekir. Kırmızı kantaron, yulaf ezmesi, ceviz gibi doğal iştah açıcılar tercih edilmelidir.
Kullanılan malzemeler:
Kakula
Sarımsak
Hazırlanışı:
Bir tatlı kaşığı kakula ve iki tatlı kaşığı sarımsak alınarak bir kaba konur. İyice ezilerek karıştırılarak yenir.
Kullanılan malzemeler:
Hindistan cevizi
Mesteki
Hazırlanışı:
İki tatlı kaşığı hindistan cevizi ve bir çay bardağı mesteki alınarak bir kaba konur. İyice ezilerek karıştınlır ve yenir.
Kullanılan malzemeler:
Anason
Biberiye
Kırmızı kantaron
Papatya
Su
Turunç
Hazırlanışı:
Bütün malzemelerden bir tutam alınarak bir kaba konur. Yeteri kadar su eklenerek kaynatılır. Soğutulduktan sonra bir çay bardağı içilir.