Oryantal turp tadıyla bizim siyah ya da kırmızıturplarımızı çağrıştırır, ama Asya’da genel olarak çok fazla tüketilir; yemekten önce tırtıklamak bir yana tuzlanarak sandviç şeklinde yenebilir, bütün soslarla (ayaküstü). Yaprakları ıspanak gibi hazırlanır, ama hepsi bu değildir. Japonya’da tohumları filizlenir acılı-ğıyla bizdeki tereyi çağrıştırır. Japon turpunun tohumları tofu ve balığı çeşnilemekte kullanılır, sandviç ve salataları süsler, omlet ve çorbalarda baharat olarak kullanılır. Bütün bu kullanım alanları onun faydalarından tamamıyla yararlanmamızı sağlar. Bunların dışında ne yağ ne de şeker bileşikleri içerir: Bu çok hoş kokulu olmasını sağlar. Besin öğeleri olarak zengin, ama kalori yoğunluğu olarak düşük gıdalar arasında yer alır: C vitamini, kalsiyum ve aynı zamanda sindirime yardımcı olan ve mide ülserine karşı koruyan bir enzim (diyastaz) içerir.
Günlük yemek olarak 3 fikir
Rendelenerek saşimayla birlikte sıcak olarak servis yapılır, (çiğ balığa dilimlenir), (hafif yağda kızartılmış balık ve sebzelerle kullanılır).
Salatada, sandviçlerde kullanılır.
Asyalılar kızgın yağda pişirilerek ya da çorbalarda kullanırlar.