Izgara biftek

Izgara biftek

1 parça biftek (sığırın karın bölgesinden) (750 gram) 125 mi domates suyu 60 gram VVorcestershire sosu 1 küçük soğan (iyice doğranmış) (60 gram) 1 yemek kaşığı taze limon suyu 1 ...

Izgara biftek

1 parça biftek (sığırın karın bölgesinden) (750 gram) 125 mi domates suyu 60 gram VVorcestershire sosu 1 küçük soğan (iyice doğranmış) (60 gram) 1 yemek kaşığı taze limon suyu 1 ...

Izgara biftek
13 2011 - 03:03

1 parça biftek (sığırın karın bölgesinden) (750 gram)
125 mi domates suyu
60 gram VVorcestershire sosu
1 küçük soğan (iyice doğranmış) (60 gram)
1 yemek kaşığı taze limon suyu
1 diş sarımsak (kıyılmış)
Yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
1/8 çay kaşığı tuz
Bifteği büyükçe bir cam pişirme kabına yerleştirin. Domates suyu, VVorcestershire sosu, soğan, limon suyu, sarımsak, biber ve tuzu birleştirin ve elde ettiğiniz karışımı bifteğin üzerine dökün. Üzerini kapatıp bir kez çevirerek 2 saat buzdolabında bekletin.
Bifteği ızgara çubuğun üzerine yerleştirin ve üzerine döktüğünüz karışımı bir fırçayla iyice yedirin. Ateşten 7 cm uzakta olmasına dikkat ederek 5 dakika pişirin. Çevirin ve karışımı diğer tarafına da fırçayla yedirdikten sonra 3 dakika daha veya ortasına bir termometre sokulduğunda 75 dereceyi gösterecek hâle gelene kadar pişirmeye devam edin. (Orta sertlikte bir et için)
Dikine ince ince keserek servis yapın.

4 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 265 kalori, 29 g protein, 6 g karbonhidrat, 13 g yağ, 6 g doymuş yağ, 440 mg sodyum, 70 mg kolesterol, 0 g lif


1887 .

  • 0
x