Ispanaklı Mantar

Ispanaklı Mantar

1 paket (300 gram) dondurulmuş, doğranmış ıspanak 1/8 çay kaşığı tuz 8 büyük mantar 1 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı Orta boy bir tencereye 125 gram su koyup kaynatın. ...

Ispanaklı Mantar

1 paket (300 gram) dondurulmuş, doğranmış ıspanak 1/8 çay kaşığı tuz 8 büyük mantar 1 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı Orta boy bir tencereye 125 gram su koyup kaynatın. ...

Ispanaklı Mantar
14 2011 - 11:40

1 paket (300 gram) dondurulmuş, doğranmış ıspanak
1/8 çay kaşığı tuz
8 büyük mantar
1 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
Orta boy bir tencereye 125 gram su koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine ıspanağı ve tuzu ekleyin. Kapağını kapatıp paketin üzerinde yazan talimatlara uygun olarak pişirin. Bu arada mantarları yıkayın. Saplarını ayırın, uçlarını kesin ve sonra saplarını doğrayın.
Zeytinyağını büyükçe bir tavada ısıtın. Doğranmış mantar saplarını tavaya dökün. 3 dakika pişirdikten sonra ocaktan alm ve tavaya mantarları da ekleyip 4-5 dakika kavurun. Mantarları ısıya dayanıklı bir servis tabağına alm.
Ispanağı süzün ve sotelenmiş mantar saplarının içine karıştırın.
Elde ettiğiniz ıspanak karışımını mantarların içine kaşıkla yerleştirdikten sona isterseniz hemen servis yapın veya soğumaması için fırına yerleştirin.

8 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 33 kalori, 2 g protein, 3 g karbonhidrat, 2 g yağ, 0 g doymuş yağ, 74 mg sodyum, 0 mg kolesterol, 2 g lif


4428 .

  • 0
x