Hastalıklara karşı savaşmak

Hastalıklara karşı savaşmak

Bağışıklık sistemi, şaşırtıcı bir bütünselliğe sahip olan be­denimizin en kompleks ve inanılmaz yapılarından biridir. Düzgün çalıştığında iki trilyondan fazla hücre yabancı istila­cıları tanıma ve elimine ...

Hastalıklara karşı savaşmak

Bağışıklık sistemi, şaşırtıcı bir bütünselliğe sahip olan be­denimizin en kompleks ve inanılmaz yapılarından biridir. Düzgün çalıştığında iki trilyondan fazla hücre yabancı istila­cıları tanıma ve elimine ...

Hastalıklara karşı savaşmak
19 2009 - 23:45

Bağışıklık sistemi, şaşırtıcı bir bütünselliğe sahip olan be­denimizin en kompleks ve inanılmaz yapılarından biridir. Düzgün çalıştığında iki trilyondan fazla hücre yabancı istila­cıları tanıma ve elimine etme yeteneğine sahiptir. Sonra da kendi görevlerini yerine getirmeleri için hücrelerimizi kendi haline biralar. Eğer fiziksel sağlık hakkında konuşuyorsak, bağışıklık sisteminden de bahsetmek zorundayız. Çünkü anatomik seviyeye bağlı olarak, bir insanın sağlıklı ya da has­ta olmasının nedeni bağışıklık sistemine bağlanabilir.

Bilim çevrelerinde kabul edilen gerçek şudur: Bakteri, po­len, kimyasal ya da herhangi bir yabancı madde bedene gir­diğinde bağışıklık sisteminin savaşçı hücreleri (başka yüzler­ce hücre ile birlikte) yabancı maddeleri fark eder ve beyaz kan hücrelerini yardıma çağırır. Bu hücreler de bu davetsiz misafirleri yok ederek bedenden atar.

Şimdilerde dikkatler, Dr. Paul Kouchakoff tarafından 1930′da yapılmış ve bir başka önemli gerçeği açığa çıkarmış olan, ancak pek bilinmeyen bilimsel bir çalışmaya yoğun­laşmış durumda. Kouchakoff, her pişmiş yiyecek yediği­mizde, kan dolaşımındaki beyaz kan hücrelerinin sayısının fazlasıyla arttığım ortaya koymuştur.10 Bu da bedeni koru­mak için hücrelerin bağışıklık sistemi tarafından çağrıldık­larını göstermektedir! 1943 sonlarında, Kouchakoff un des­tekçisi olan Otto VVerburg, lökositis olarak adlandırdığı ça­lışmasında, 90°C’nin (kaynama noktasının altında bir dere­ce) üzerinde pişirilmiş yemek yediğimizde gelişen süreci açıklamıştır. Lökositis, yiyeceklerin bağışıklık sistemi tara­fından yabancı maddeler olarak tanımlanmasına neden olur ve savaşçı beyaz hücreleri bunlara saldırıya geçmeleri içinprovoke eder. Bu süreç bedene katkı maddesi, böcek ilacı ve kimyasal madde içerikli yiyecekler girdiğinde de aynı şe­kilde işler.

Sağlıksız olmamızın nedeni sadece pişmiş ve işlenmiş besinlerden oksijen, enzim ve besin alamamamız değildir. Aynı zamanda yediğimiz gıdaların muntazaman parçalana­rak bedenden atılmasında hayati öneme sahip olan bağışık­lık sistemimizi tehlikeye attığımız için de sağlığımızdan oluruz.

Şurası oldukça açık: Bizler pişirilmiş, işlenmiş ve kimyasal madde yüklü yiyeceklerle savaşan bağışıklık sistemimizin tüm gücünü boşa harcadığımızdan dolayı, kanser ve AİDS dahil bütün hastalıklar kendilerine gelişecekleri bir alan bu­labilmektedirler.

1710 .

  • 0
x