Göz akındaki veya renkli kısmındaki beyazlıklar, sabah kalkınca görülen çapakla karıştığı için bizi sosyal nedenlerle rahatsız eder. Biz temizliğe çok önem veren bir milletiz; gözündeki çapaktan veya beyazlıktan utanan başka millet bilmiyorum.
GÖZ AKINDA BEYAZ BİRİKİNTİ (Pinguekula)Beyaz birikinti tam olarak nerede görülür,nasıldır?
Gözün beyaz kısmında genellikle burna yakın bölgede beyaz birikintilerdir.
Göz akında beyaz birikinti neden olur?
Genellikle yaş ile, tozlu dumanlı, rüzgarlı yerlerde çalışmakla veya fazla güneşin altında kalmakla ilgili bir durumdur.
Göz Akında Beyaz Birikinti Olanlarda Ne Gibi Yakınmalar Olur?
* Batma
* Göze yabancı cisim kaçmış hissi
* Kaşıntı
* Kızarıklık
* Sulanma
* Yanma
Göz akında beyaz birikintilerin tedavisi nedir?
Görmeyi etkilemediği için ameliyatı gerekmez. Sadece toz, duman, rüzgar ve güneşten korunmak için gözlük ve şapka takılmalıdır. Ayrıca, gözü tozlardan temizlemek için yapay gözyaşı damlası da önerilebilir.
KUŞKANADI (Pterijium) Kuşkanadı nedir?
Gözün beyaz kısmından başlayan beyaz-kırmızı kanat şeklinde bir örtünün gözün renkli kısmına doğru ilerlemesi durumudur.
Kuşkanadının nedeni nedir?
Genellikle yaş ile, tozlu dumanlı, rüzgarlı yerlerde çalışmakla veya fazla güneşi altında kalmakla ilgili bir durumdur.
Kuşkanadı Olanlarda Ne Gibi Yakınmalar Olur?
* Yanma
* Batma
* Göze yabancı cisim kaçmış hissi
* Kızarıklık
* Kaşıntı
* Sulanma
Kuşkanadının tedavisi nedir?
Tedavisi ameliyatla kazınmasıdır. Erken dönemde bu işlem kolayken, ileri dönemlerde derine doğru köklerini uzattığı için zordur. Kornea nakline gerek olabilir. Bu nedenle erken dönemde ameliyat edilmeli; toz, duman, rüzgar ve güneşten korunmak için gözlük ve şapka takılmalıdır. Ayrıca, gözü tozlardan temizlemek için yapay gözyaşı damlası da önerilebilir.
Kuşkanadının önemi veya tehlikesi nedir?
Gözün renkli kısmından gözbebeğine doğru ilerledikçe aslında gözün şeffaf kısmını kaplamaktadır. Bu da giderek görmeyi bozar. Çünkü şeffaf kısma doğru ilerlerken onun derinliğine doğru yayılır.