Acı karpuz, aynı zamanda goo-fo olarak da adlandırılır, bizdeki sakız kabagıyla ya da diğer kabaklarla kar-şılaştırılabilir. Samimiyetle acı, ama bununla birlikte kalori yoğunluğunun düşük olması nedeniyle ve vitamin ve lifler açısından zengin olduğu için çok sık tüketilen bir besindir, ama goyanın şaşırtıcı başka özellikleri de vardır. Yemeklerin şeker verimlerini yavaşlatır ve kandaki şeker oranını düşürür. Acılığı (yenilebilen bütün sebzeler gibi biraz acıdır) gerçekten sindirim sistemine yatıştırmaya yardımcı olur, özellikle de karaciğere.
Asyalı baharatçılarda kolayca bulabileceğiniz bu sebze kesinlikle sağlık ve güzellik için mükemmeldir. İlginç tadıyla çok hızlı bir şekilde yayılan bir özelliğe sahiptir.
Günlük yemek için 3 fikir
Çiğ ve ince ince dilimlenmiş olarak salatalarda, dilim yaprak olarak sandviçlerde.
Pişmiş (sadece birkaç dakika) sebze yemeklerinde, tofu ve yumurtayla
İçilerek… şurup gibi.