Floransa Stili Biftek

Floransa Stili Biftek

1,5 kg T-bone biftek (hayvanın sırt kısmından kesilen, bir tarafından bonfile, bir tarafından kontrfile bulunan biftek çeşidi) 80 gram kıyılmış taze sarımsak 250 gram doğranmış maydanoz 250 gram doğranmış ...

Floransa Stili Biftek

1,5 kg T-bone biftek (hayvanın sırt kısmından kesilen, bir tarafından bonfile, bir tarafından kontrfile bulunan biftek çeşidi) 80 gram kıyılmış taze sarımsak 250 gram doğranmış maydanoz 250 gram doğranmış ...

Floransa Stili Biftek
13 2011 - 05:08

1,5 kg T-bone biftek (hayvanın sırt kısmından kesilen,
bir tarafından bonfile, bir tarafından kontrfile bulunan biftek çeşidi)
80 gram kıyılmış taze sarımsak
250 gram doğranmış maydanoz
250 gram doğranmış fesleğen
Tuz
Taze öğütülmüş karabiber
Eksta-sızma zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam taze öğütülmüş karabiber
Bifteği sarımsak, maydanoz ve fesleğenle çeşnileyin. Tat vermesi için tuz ve karabiber ekleyin. Bifteğin üzerine zeytinyağı sürün ve 24 saat marine edin.
Pişirmeye hazır olduğunda ızgarayı ısıtın ve orta ateşte, her 10 dakikada bir çevirerek 1 saat boyunca pişirin. Izgara yaparken bir yandan da fırını 200 derecede ısıtın. Et hazır olduğunda ızgaradan alın ve 20 dakika bekletin. Sonra tercihinize göre 10-30 dakika arasında fırında pişirin. Bir saat ızgara ve 10 dakika fırın, pişen etin orta sertlikte olmasını sağlar. Orta sertlik için et termometresi 70 dereceyi göstermelidir.
Bifteği dilimleyin ve biraz zeytinyağıyla terbiye edin (oda sıcaklığında)

4 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 885 kalori, 59 g protein, 5 g karbonhidrat, 68 g yağ, 13 g doymuş yağ, 170 mg sodyum, 105 mg kolesterol, 1 g lif


1642 .

  • 0
x