Okinavva’da ona bayılırlar, ama büsbütün bizdeki gibi tüketilmez fasulyeler. Bu küçük kırmızı fasulyeler kırmızı şekerli bir kıvamları olduğundan dolayı genelde tatlı yapımında kullanılır. Bütün fasulye çeşitlerinde bulunan noktalar
Potasyum olarak en zengin olan kuru sebzelerdir.
İyi bir kalsiyum taşıyıcısıdırlar.
Bağırsakları uyarır, ama her zaman iyi hazmedileme. Bu nedenle her seferinde az nitelikli olanları tüketmeyin diğer yeşil türlerine de yönelin. Bu demektir ki taze fasulye kuru fasulyeden daha iyi sindirilir.
Hepsi şarap, çay ya da taze meyve ve sebzeler gibi kuru fasulyeler flavonoid içerirler. Bu maddeler üstün olarak anti-oksi-dandır, her zaman bizim sevgili fasulyelerimiz vitamin ve mineral depolarıdır ve anti-aging’dirler.
Böbrekler için olan yararlarından dolayı ün salmıştır (bu nedenden dolayı Japonlar tarafından çok iyi bilinirler).
Günlük tüketim için 3 fikir
Çorbası yapılarak
Salatalara katılarak, sebze ve pirinç tavalarına
Püre olarak baharatlarla ya da otlarla karıştırılarak