2 orta boy enginar
2 dilim salam
2 yumurta
4 kaşık Hollanda sosu
Enginarları yıkayın. Dibindeki saplarını kesin ve küçük yapraklarını ayıklayın. İçine tuzlu su doldurulmuş derin bir tencereye enginarları diklemesine yerleştirin. Kapağını kapatıp 35-45 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Tencereden çıkardıktan sonra suyunun süzülmesi için ters çevirin.
Enginarın yapraklarını yayarak açın. Bir kaşıkla dikkatli bir şekilde ortadaki taç yapraklarını temizleyin ve merkezdeki tüylü bölgeleri atm. Bu arada enginarı soğutmayın.
Salamı bir tavada hafifçe pembeleşinceye kadar kızartın ve kaynayan tuzlu suya yumurtaları kırın. Her enginarın içine bir dilim salam yerleştirin. Üzerine suya kırdığınız yumurtaları ve 2 yemek kaşığı Hollanda sosu ekleyin. Hemen servis edin.
2 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 227 kalori, 18 g protein, 16 g karbonhidrat, 12 g yağ, 3 g doymuş yağ, 540 mg sodyum, 225 g kolesterol, 8 g lif