Küçük meyveler vitamin, mineral ve fitonutrient antioksidan bakımından zengin olduklarından yaşlanma sürecini geciktirici etkileri vardır. Bu meyveler inanılmaz bir polifenol -yaşlanmayı geciktirici etkisi üzerinde hâlâ çalışmalar sürdürülen bir tür fitonutrient- kaynağıdır. Yabanmersini, portakala göre üç kat fazla antioksidana sahip bir “gençlik meyvesi”dir. Aslında bir porsiyon yabanmersini, beş porsiyon havuç, elma, brokoli ya da kabağın vereceği kadar antioksidan verir! Sadece 2/3 fincan yabanmersini bile, vücudunuzun antioksidan koruması olarak ihtiyaç duyduğu 1733 EL) E vitamini ve 1200 miligram C vitamininin sağladığından daha fazla koruma sağlar! Bir avuç çilek, vücudunuzun her gün kolajen üretimi için gereksinim duyduğu antioksidan C vitamini ihtiyacını karşılar. Bir fincan çilek, önerilen günlük C vitamini alımını %125 oranında karşılar ve sadece 190 kilojoule’dür.
Yabanmersini ve böğürtlen, kolajenlerinizi korumak için serbest radikallerle savaşan ve onların onarımına yardım eden proantosiyanidinler bakımından zengindir. Proantosiyanidinler aynı zamanda hücre duvarlarınızın (kılcal damarlarınız, oksijen, hormon ve besinlerin hücrelere -deri hücreleri de dahil- taşınmasını sağlayan mikroskobik damarlardır) gücünü de korumaya yardımcı olur ve bunu yaparak cilt yüzeyindeki kılcal damarlarınızı korur.
Güzellik dozajı: Mükemmel bir cilt için her gün bir ya da daha fazla yarım fincanlık porsiyonlar -yaklaşık otuz adet- halinde yabanmersini yiyin. Küçük meyvelere genellikle çok sayıda tarım ilacına maruz kalırlar; onun için mümkün olduğunca organik olanlarını tercih edin.
Güzellik servis önerileri: Sabah için yaptığınız karışıma bir avuç taze ya da dondurulmuş yabanmersini veya çilek ekleyin. Güne karışık küçük meyveler, doğal yoğurt ve bir miktar doğranmış bademle başlayın.