Ketentohumu Yağı – şaşırtıcı yağ asitleriyle dolu
Ketentohumu yağı ve ketentohumu cildi yumuşatmaya yarayan Omega-3 kaynağıdırlar. Aynı zamanda, cildi sağlıkla besleyen karoten ve E vitamini bakımından da zengindirler. Hücre zarlarınız, temelde temel yağlardan oluşur ve yediğiniz yağların kalitesi doğrudan cildinizin yüzeyine yansır. Ketentohumu yağı cildinizi sıkı ve yumuşak yapar. Ketentohumunun içinde yüksek oranda lif vardır ve buna ek olarak lignan adı verilen koruyucu fitonutrient’ler bakımından da zengindir. Lignanlar aynı zamanda vücut hormonlarınızın dengelenmesini sağlayan fitoöstrojenler gibi de çalışır ve cildinizin hem genç hem de yumuşak kalmasını sağlar.
Taze yapılmış ketentohumu yağı tatlı ve lezzetlidir. Ama dayanıklı değildir: oksijene maruz kaldığında çok çabuk oksitlenir (yani serbest radikal üretir). Masanıza geldiğinde iş işten geçmiş olabilir! Daima küçük şişelerde ve dondurulmuş olan ke-tentohumu yağlarını tercih edin. Şişeyi açtıktan sonra altı hafta içinde tüketmeye bakın ve asla ısıtmayın.
Güzellik dozajı: Günde bir ya da iki yemek kaşığı taze çekilmiş ketentohumu ya da bir yemek kaşığı soğuk presli organik ketentohumu yağı.
Güzellik servis önerileri: Taze çekilmiş ketentohumlarını taze meyvelerin, sebzelerin veya doğal yoğurdun üzerine serpin. Sabahları yapacağınız karışımların içine bir yemek kaşığı ketentohumu yağı ekleyebilirsiniz.