En iyi güzellik yiyeceği – Bitkiler

En iyi güzellik yiyeceği – Bitkiler

Bitkiler - antioksidan yardımcılar Biberiye, adaçayı ve kekik gibi taze bitkileri yemeklerinize lezzet ve renk vermeleri için kullanabilirsiniz. Güzellik açısından faydalarına gelince, hepsi birer antioksidan kaynağıdır. Güzellik ...

En iyi güzellik yiyeceği – Bitkiler

Bitkiler - antioksidan yardımcılar Biberiye, adaçayı ve kekik gibi taze bitkileri yemeklerinize lezzet ve renk vermeleri için kullanabilirsiniz. Güzellik açısından faydalarına gelince, hepsi birer antioksidan kaynağıdır. Güzellik ...

En iyi güzellik yiyeceği – Bitkiler
09 2008 - 21:53

Bitkiler – antioksidan yardımcılar
Biberiye, adaçayı ve kekik gibi taze bitkileri yemeklerinize lezzet ve renk vermeleri için kullanabilirsiniz. Güzellik açısından faydalarına gelince, hepsi birer antioksidan kaynağıdır.

Güzellik servis önerileri: Taze bitkileri doğrayıp salatalara, balıklara ve sebzelere ekleyin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Güçlü bir antioksidan olan zencefili de lezzet katması için ekleyebilirsiniz.

Çiğin gücü: anti-ageing enzimler
Mükemmel cilt için çiğden şaşmayın. Çiğ yiyecekler sağlık ve cilt için çok yararlı doğal enzimler bakımından zengindir. Enzimler vücudunuzun işgücü gibidir: yani hemen hemen her iş için onlara ihtiyacınız vardır. Bunlar bütün kimyasal tepkimeleri başlatan kıvılcımlardır. Aslında, enzimler olmadan, vitaminleriniz, mineralleriniz ve hormonlarınız işlerini yapamaz ve besinleri sindiremezsiniz. İyi bir sindirimle beraber dengeli hormonlar, emilim ve gıdaların asimilasyonu mükemmel cilt için vazgeçilmezdir.

Vücutlarımızdaki enzimlerin sınırlı olduğuna ve bunlarla ömür boyu idare etmek zorunda olduğumuza inanılır. Bu, size miras kalan belli bir miktar parayla aynı şeydir. Eğer bu parayı sürekli harcarsanız ve yerine yenisini koymazsanız mirasınız tükenir.

Vücudumuzun düzgün bir sindirim için doğal olarak %25 oranında enzim ürettiği hesaplanmıştır ve geri katanını da yediklerimizle almamız gerekmektedir. Sorun, tipik Batı beslenme düzeninin, eksik olan %75′lik enzimi karşılama konusunda yetersiz kalmasıdır. Yiyeceklerinizi 118°’den yüksek sıcaklıklarda pişirirseniz, içindeki çoğu enzimin yok olmasına neden olursunuz. Hatta bazı enzimler 105°’de bile yok olurlar. Bu doğal enzimler yok olduğunda gereken miktarın %100′ünü vücudunuzun sağlaması gerekir, bu da cepten harcamak demektir.

Bazı uzmanlar enzim bankamızdaki azalmanın sebebinin çoğunlukla pişmiş gıdalar yemekten kaynaklandığına inanmaktadır-ki bu da erken yaşlanmaya sebep olur. Hücreler bölünmeyi bırakır, bağışıklık sistemimiz daha önceden kolaylıkla baş edebildiği durumlar karşısında zorlanmaya başlar ve sindirim problemleri yaşamaya başlarız. 85 yaşındaki bir kadının enzim aktivite seviyesinin 18 yaşındaki birinin 1/30′u olmasının sebebi budur.

Viyana Üniversitesi Profesörü Hans Eppinger, çiğ yiyecekler bakımından zengin bir diyetin hücre yenilenmesi ve küçük kan dolaşımına faydalı olduğunu bulmuştur. Bu da, kılcal damarlar aracılığıyla taşınan besinlerin dolaşımlarını çok daha rahat tamamladıklarını ve atıklardan da kurtulmayı rahatlıkla başardıkları anlamına geliyor. Doğal enzimler aynı zamanda bazı güzellik vitaminlerinizin ve minerallerinizin tamamen emilmelerini sağlar. O nedenle, pişmiş sebze yerine çiğ sebzelerden yapılmış salatalar ve kurutulmuş meyve yerine de tazelerini yiyin.

Püf noktası
Günde en az bir kere çiğ besin tüketin. Sindirim sisteminize en önce çiğ besinlerin enzimlerinin ulaşması için yemeğe başladığınızda ilk olarak çiğ besinleri tüketin.

1782 .

  • 0
x