Okulda çocuklara süt içiren bazı ülkelerde şu durumlar gözlenmiştir.
Okullara devam oranı, derslere ilgi ve matematik dersindeki başarılarda artış olmuştur.
Çocuklarda sakinleşme ve iyi arkadaşlık ilişkileri artmış, cam kırma ve okul malına zarar verme olayları azalmıştır.
Mesela Portekiz’de süt içen çocuklar üzerinde 5 yıllık süre ile yapılan bir araştırma sonucunda, çocuklar arasında guatr hastalığına yakalanma oranının % 52′den % 9′a düştüğü gözlenmiştir.
Süt şekeri laktoz, sadece bir enerji öğesi değildir. Bilhassa çocuklar için başka faydaları da olan besin değeri yüksek bir maddedir:
1- Süt şekerinin en önemli rollerinden biri, bağırsak cidarından kalsiyum ve fosforun kolayca emilmesine yardımcı olmaktır. Özellikle D vitamini ile birlikte süt şekerinin iskelet oluşmasında büyük tesiri vardır. Ayrıca, vücudumuzun protein ve yağdan iyi yararlanmasını sağlar.
2- Süt şekerinin parçalanma ürünlerinden olan ga-laktoz, beyin ve sinir sisteminin oluşumu için gerekli bir karbonhidrattır.
3- Bağırsak sistemi içinde, diğer karbonhidratlardan ayrı olarak süt asidi tipi bir fermantasyon sağlayan süt şekeri, vücudumuzun kalsiyumdan yararlanma derecesini yükseltmekte, istenmeyen mikroorganizmaları ortadan kaldırmakta ve bağırsaklarımızın düzenli çalışmasını sağlamaktadır.
Sütle ilgili olan önemli bir nokta da şudur: Süt şekerinin sütten başka kaynağı yoktur.