Uzmanlar kolestrol ve şekeri düşürme özelliği bilinen mantarın kalp damar hastalıklarından koruduğunu açıklıyor. Vitamin minarel ve protein yönünden çok zengin olan yenilebilir mantar, besin değeri ve lezzet yönünden ete çok yakındır. Mantarın bu kadar lezzetli olmasının, içinde bulunan kendine özgü bazı maddelerden kaynaklandığını yüzde 92′si su olan mantarın geriye kalan kısmını, protein, yağ, karbonhidrat ve mineral maddeler oluşturur. Vücuda yüksek enerji veren mantarın yüzde 72-83′ü vücut tarafından tamamen sindirilir. Aynı zamanda vücudumuz için gerekli tüm aminoasitleri içeren mantar, kandaki şeker seviyesini düşürdüğü ve kolesterolü azalttığı için kalp ve damar hastalıklarında diyet olarak da kullanılmaktadır.
Bol bol mantar tüketir
Uzmanlar kolestrol ve şekeri düşürme özelliği bilinen mantarın kalp damar hastalıklarından koruduğunu açıklıyor. Vitamin minarel ve protein yönünden çok zengin olan yenilebilir mantar, besin değeri ...
06 2009 - 15:06
1981 .