500 gram somon balığı
2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze limon suyu
1/4 çay kaşığı tuz
1 tutam taze öğütülmüş karabiber
2 diş sarımsak (kıyılmış)
2 çay kaşığı taze biberiye yaprağı (doğranmış veya 1 çay kaşığı
kurutulmuş, ezilmiş)
Taze biberiye filizleri (isteğe bağlı)
Kapari (isteğe bağlı)
Balığı dört eşit parçaya bölün. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, biber, sarımsak ve biberiyeyi bir kâsede karıştırın. Elde edilen karışımı balığın üzerine sürün.
Izgara için, balığı ızgara çubuğunun üzerine yerleştirin veya zeytinyağı veya pişirme spreyi sürülmüş ızgara sepeti kullanın. Balık pul pul dökülecek kıvama gelene kadar (1 cm’lik kalınlık için yaklaşık 4-6 dakika) ızgarada pişirin. Eğer balık daha kalınsa bu sürenin yarısında diğer tarafını çevirin.
Fırında pişirmek için bir fırın tepsisini zeytinyağı veya pişirme yağıyla yağlayın ve balığı tepsinin üzerine yerleştirin. Ateşten 10 cm uzakta olacak şekilde 1 cm’lik kalınlıktaki balıklar için 4-6 dakika pişirin. Eğer balık 1 cm’den daha kalınsa pişirme süresinin yarısında diğer tarafını çevirin.
Servis için eğer kullanıyorsanız balığı kapariyle süsleyin ve isterseniz biberiye filizleri kullanın.
4 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 231 kalori, 23 g protein, 1 g karbonhidrat, 15 g yağ, 3 g doymuş yağ, 213 mg sodyum, 67 mg kolesterol, 0 g lif