Balık yağı özellikleri
* Morina balığının karaciğerlerinden çıkarılan yağdır, bu yağın içinde çok şifalı maddeler vardır.çeşitli asitlerde bulunur.
* Bu yağda bol miktarda a,b,d1 vitaminleri ve iyod, brom,klor,fosfor,kükürt,demir,ve amonyak bulunur, t
* Vitamin yönünden zengin fakat bulantı vericidir.
* Vücut direncini arttırır.
Balık yağı faydaları
* Balık yağının içilmesi yaşa göre ayarlanmalıdır. Bir kahve kaşığından başlayıp yavaş yavaş fazlalaştırıp bir çorba kaşığı veya kahve fincanı kadar alınabilir.
* Çocuklara, şekerli sütle de verilebilir.
* Limonata, portakal suyu , nane şekeri, limon kabuğu gibi maddeler yağın kolaylıkla içilmesine yardım eder.
* Yemeklerden sonra alınmalıdır.
* En çok kış aylarında alınırsa tahammülü kolay olur. Hazımsızlık ve ishal gibi arızalar yaparsa bir süre ara verilmelidir.
* Balık yağı içenlerin sinirleri kuvvetlenir.
* İştahı açar vücut hücrelerini yeniler.
* Uzun süren hastalıklardan sonra alınması faydalıdır.
* Akciğere, kemiklere ve cilde çok faydalıdır.
* Kaşıntılarda balık yağı cilt üzerine sürülürse iyi gelir.
* Sirkeyle içildiğinde ateşi düşürür.