Baharatlı Ton Balığı

Baharatlı Ton Balığı

2 yemek kaşığı beyaz biber 2 yemek kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı rezene tohumu 2 yemek kaşığı öğütülmüş kimyon 2 ton balığı fileto (her biri 225 gram) 4 yumurta sarısı Bir ...

Baharatlı Ton Balığı

2 yemek kaşığı beyaz biber 2 yemek kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı rezene tohumu 2 yemek kaşığı öğütülmüş kimyon 2 ton balığı fileto (her biri 225 gram) 4 yumurta sarısı Bir ...

Baharatlı Ton Balığı
14 2011 - 17:09

2 yemek kaşığı beyaz biber
2 yemek kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı rezene tohumu
2 yemek kaşığı öğütülmüş kimyon
2 ton balığı fileto (her biri 225 gram)
4 yumurta sarısı
Bir tutam kişniş
Bir demet trenk soğanı
Bir demet maydanoz
4 tane çekirdekleri ayıklanmış jalapenos biberi (biberleri
tutarken plastik eldiven kullanın)
3 haşlanmış kırmızı biber
1 salatalık, ince dilimlenmiş
Fırını 160 derecede ısıtın. Beyaz biber, karabiber ve rezene tohumunu 15 dakika kavurun. Sonra kimyonu ekleyin ve tüm baharatları blenderde iyice öğütene kadar karıştırın.
Ton balığını baharata iyice bulayın ve orta sertlikte pişene kadar tavada çevirin.
Blenderde jalapenos sosu yapmak için iki yumurta sarısını kişniş, frenk soğanı, maydanoz, jalapenos biberi ve 110 gram osakeyle karıştırın. Bulamaç hâline getirmek için karışıma yavaşça 170 gram yağ ekleyin.
Blenderde haşlanmış biber sosunu kalan 2 yumurta sarısı, 110 gram osake ve haşlanmış kırmızıbiberle karıştırın. Kalan yağla bulamaç haline getirin.
Jalapeno sosunu ve haşlanmış biber sosunu büyükçe bir kayık tabağın her iki yarısına da dökün. Ton balığını dilimleyin ve bulamacın üzerine yerleştirin. Salatalık dilimleriyle servis edin.
Yumurtalar pastörize olmadığı için pastörize likit yumurta (Egg beaters gibi) kullanabilirsiniz. 60 gram likit yumurta bir yumurtaya eşittir.

4 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 626 kalori, 37 g protein, 57 g karbonhidrat, 26 g yağ, 4 g doymuş yağ, 137 mg sodyum, 266 mg kolesterol, 21 g lif


2230 .

  • 0
x