Baharatlı Tavuk Sote

Baharatlı Tavuk Sote

2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı 4 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü 1 büyük soğan (dilimlenmiş) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı (doğranmış) 125 ...

Baharatlı Tavuk Sote

2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı 4 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü 1 büyük soğan (dilimlenmiş) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı (doğranmış) 125 ...

Baharatlı Tavuk Sote
13 2011 - 07:13

2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
4 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü
1 büyük soğan (dilimlenmiş)
2 diş sarımsak (kıyılmış)
2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı (doğranmış)
125 gram yağsız tavuk suyu bulyon
1 tutam tuz
1 tutam taze öğütülmüş karabiber
Büyükçe bir tavaya yağ ekleyerek orta ateşte ısıün. Tavukgöğsünü yağda 4 dakika kavurun ve sonra diğer tarafını çevirerek soğan ekleyin. Kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 3 dakika daha pişirin. Sarımsak, biberiye ve bulyonu ekleyin. Kapağını kapatıp soğanlar yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce tuz ve karabiber ekleyin.

4 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 217 kalori, 28 g protein, 6 g karbonhidrat, 8 g yağ, 1 g doymuş yağ, 95 mg sodyum, 65 mg kolesterol, 1 g lif


10433 .

  • 0
x