2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
4 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü
1 büyük soğan (dilimlenmiş)
2 diş sarımsak (kıyılmış)
2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı (doğranmış)
125 gram yağsız tavuk suyu bulyon
1 tutam tuz
1 tutam taze öğütülmüş karabiber
Büyükçe bir tavaya yağ ekleyerek orta ateşte ısıün. Tavukgöğsünü yağda 4 dakika kavurun ve sonra diğer tarafını çevirerek soğan ekleyin. Kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 3 dakika daha pişirin. Sarımsak, biberiye ve bulyonu ekleyin. Kapağını kapatıp soğanlar yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce tuz ve karabiber ekleyin.
4 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 217 kalori, 28 g protein, 6 g karbonhidrat, 8 g yağ, 1 g doymuş yağ, 95 mg sodyum, 65 mg kolesterol, 1 g lif