Armut özellikleri
* Hemen her ülkede ve bölgede yetişir.
* Bir çok çeşitleri vardır.
* Meyvesi, çekirdekleri kullanılır.
* Çiçekleri beyazdır.
* Armut sulu,yumuşak çekirdekli bir meyvedir.
* Reng sarı ve yeşil arasında değişir.
Armut faydaları
* Çekirdeklerinden 10 gram aç karna içilirse bağırsaklar daki kurtlan düşürür.
* Tansiyonu düşürür, kanı temizler, kansızlığı giderir, bütün salgı bezlerini ahenkli çalıştırır. Kandaki ürik
Asidi ve diğer artık maddeleri dışarı atar.
* Romatizmal mafsal kireçlenmesi, damla hastalığı olan lara çok faydalıdır.
* Armutta % 15′e yakın şeker vardır. Bu şeker şeker has talan için zararsızdır. Onlar da günde 200 gram kadar armut yiyebilirler yemek üzerine yenilen armut; hazmı kolaylaştırır. İştahı açar. Mide ve barsak ifrazatım arttı
Nr. Ağızda bol tükrük söktürür. Bağırsakları yumuşatır, susuzluğu keser.
* Böbrek kum ve taşında: bir litre suya 50 gram armut kurusu ile 50 gram elma kabuğu koymalı ve hafif ateşte 20 dakika kaynatmalı.sabah, öğle, akşam aç karnına birer bardak içilmelidir. Bu su mesane hastalıklarına belsoğukluğunun tedavisinde, ilaçların yanı sıra çok faydalı olur.
* Hamile kadınların kusmasını azaltır. Anne ve çocuğun sıhattli olmalarını sağlar. Sinirleri teskin eder, zihin yorgunluğunun geçmesini sağlar.
* Bir litre suda 50 gr. Armut kurusu kaynatılır. Elde edi len suya az şeker ve limon katılarak içilirse serinlik ve rir, bol idrar söktürür.yemeklerden önce yenirse daha faydalıdır.
* Midesi zayıf olanlar ya taze suyunu ya da kompostosunu içmelidir. Çünkü armudun hazmı zordur.