Havuç hızlı kan yapıcı, kalbi kuvvetlendirici, hem kabızlığı giderici hem ishal kesici, özellikle hamileler için çok faydalı bir besin maddesidir. Vitamin bakımından çok zengindir. İhtiva ettiği vitaminler, tüm bitkinliklerde, kansızlıklarda, kuvvet azlığında çok faydalı olanlardır.
Havucu çiğ olarak ve kabuğu ile yemek en doğrusudur, Gözlerimiz için çok önemli olan A vitaminine sahiptir. Cildi güzelleştirip bol posa bıraktığı için bağırsaklarımızı çalıştırır. Bu özellikleri yanında, düşük (35) bir güsemîk endeksine sahiptir. Bu sebeple zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır. Ancak çiğ olarak tüketilmelidir. Rendelenerek yenilebilir.
Okinavva’da havuç çok revaçtadır. Bu normaldir, zira keratin yumağı olan bu sebzeler tatlı ve neşelidir, gözlerimizi korur, aynı zamanda erken yaşlanan hücrelerimizi onarır, bazı kanserlerden (özellikle akciğer kanseri) korur. Potasyum olarak çok zengindir ve yüksek tansiyonla savaşır.
Dahası havuç lifleri yumuşak ve kolay sindirilir, açlığı kesen bir etkisi vardır.
Günlük yemek olarak 3 fikir
Diğer şeyler arasına rendelenir (çiğ olarak)
Rendelenerek diğer sebzelerle birlikte kızartılır.
Bir aperatif olarak kemirilerek gün içerisinde azar azar yenir (önceden kapalı bir yerde ya da dolapta yerini almalıdır).